Kaş Mor Notları
- mornotlar
- 26 Ara 2022
- 7 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 28 Ara 2022
İzlediği filmi bir daha izlemeyi, okuduğu kitabı bir daha okumayı sevmeyen ben gittiğim yerlere de çok sık gitmeyi tercih etmiyorum. Dünyada keşfedilecek yer çok ve insan ömrü ne yazık ki kısa. Fakat bu durum Kaş için geçerli değil sanırım.

Çok küçük ve gezilecek yer sayısı az olmasına rağmen Kaş'ı çok seviyorum. Meydanı, kafeleri, meyhaneleri beni denizinden bile çok çekiyor. Üstelik bir de Meis gezisi eklediniz mi yanına tadından yenmiyor Kaş yahu.
(Küçük bir not: Siteyi yenilerken yeni yerler keşfetme azmi ile Kaş’ı biraz ihmal ettiğimi fark ettim. 2023 yılında yapacağınız bir seyahatte aşağıdaki fiyatları görüp Kaş da bedavaymış demeyin diye şimdiden uyarıyorum)
Şimdi başlayalım gezi rehberimizle size Kaş övmeye :)
Beyaz yakalarımızdan ötürü bu sefer de bir Kaş gezisini yine bayram tatiline sıkıştırdık ama çok zevk aldık ve yeni yerler keşfettik. Bu sebeple ben bu yazıyı daha önceki Kaş notlarımla birleştirmeye ve size daha çok yer tanıtmaya karar verdim.
KAŞ
Sabah 6:00 uçuşunun ardından Antalya havalimanına iniş yapıyoruz.
Mor Not 1: Kaş'ın Antalya’nın bir ilçesi olmasına aldanmayın. Bu iki şehrin arası arabayla 3 saat sürüyor. Hele ki toplu taşımayla ulaşmayı düşünüyorsanız 4 saati belki daha fazlasını gözden çıkarmalısınız. Eğer bilet fiyatları arasında çok fark yoksa siz mümkün olduğunca Dalaman havaalanını kullanmayı deneyin. Hem buradan Kaş'a direkt transfer hizmeti de alabiliyorsunuz. (Sizin için sorduk kişi başı 70 TL gibi bir rakam söylediler)
Mor Not 2: Road trip yapalım. Kaş'tan başlayıp Fethiye, Göcek diye devam edelim diyorsanız yol üstünde muazzam bir görüntüye sahip olan Kaputaş ve Patara'ya uğramayı ihmal etmeyin. Biz bu sefer buralara uğrayamadık ama sizin için önceki gezilerden derlemeler yapmayı unutmadık :)
NE ZAMAN GİDİLİR?
Vallahi bize göre her zaman gidilir ama kış aylarında birazdan sayacağımız birçok mekan kapalı olabilir ve kısıtlı seçeneklere mecbur kalabilirsiniz. O yüzden siz en iyisi mi Kaş seyahatini ilkbahar yaz aylarına denk getirmeye çalışın. İnsanımızın Çeşme ve Bodrum seçeneklerinden ve pahalılığından sıkılması nedeniyle Kaş yazların yeni cazibe merkezi konumuna gelmek üzere. O sebeple çok kalabalık sevmiyorum, yemek yiyeceğim yere iki hafta önce rezervasyon yaptırmakla uğraşamam diyorsanız seyahatinizi bayram tatillerine denk getirmemeye çalışın derim. NERDE KALALIM?
Daha önce de bahsettiğim gibi Kaş küçük bir yer. Limanağzı, Çukurbağ ve Kaş merkez olarak 3e ayırabiliriz. Peki biz ne tarafı tercih edelim derseniz kendinize öncelikli olarak nasıl bir tesis istiyorum sorusunu sormanız gerekir. Kaş’ta ultra extra multra herşey dahil açık büfe tipi oteller mevcut değil. Fakat tesis bizim için önemli manzaramız olsun, odada havuz olsun vs. derseniz Meis manzaralı lüx butik oteller Çukurbağ bölgesinde bolca mevcut. Bu otellerin fiyatları gecelik kişi başı 300 TL’den başlıyor. Eğer böyle bir yer isterseniz benim otel ararken dikkatimi çeken manzarası muazzam ve odalarının balkonunda özel havuz bulunduran Cachet’i deneyebilirsiniz. Ben kalmadım ama deneyip fikirlerinizi bizle paylaşabilirsiniz. Tavsiye bizden denemesi sizden olsun bakalım :)
Gelelim denemesi de tavsiyesi de bizden olan kısma. Biz otelde vakit geçirmeyi pek sevmediğimizden ve her gün farklı bir yerde denize girmekten hoşlandığımız için Kaş merkezde beachlerin karşısında yer alan küçük butik otelleri tercih ediyoruz. Sezonda buraların fiyatı da gecelik kişi başı 130-150 TL’den başlıyor ve kahvaltı da dahil. Bayram da ise bu fiyatlar 200TL’ye çıkıyor.
Biz 3 senedir merkezde Derya Beach’in tam karşısında yer alan aynı otelde konaklıyoruz. Otel konusunda hala özgür ruhlu olamadık. Tanıdığımız ve alıştığımız düzenin, rezervasyon yapmak için aradığımızda adımızla telefonun açılmasının kölesi olduk sanırım. Hiç de pişman değiliz.. :)
Özetle, Kaş yürüyerek dolaşılabilen bir şehir olduğu, yemek& eğlence seçenekleri de yine bu kısımda yer aldığı için size de Kaş merkezde kalmanızı öneririm.

DENİZE NEREDE GİRELİM?
Limanağzı
Limanağzı bölgesi Kaş merkezden küçük teknelerle kişi başı gidiş/dönüş 20 TL ödeyerek ulaşabileceğiniz bir bölge. Burada Nuris Beach, Bilalin Yeri ve Delos Beach adında 3 tane işletme yer alıyor. Biz Nuri ve Bilal’i denedik. Tesisler hizmet ve kalite olarak nasıl diye sorarsanız ortalama diye puanlandırabiliriz. Fakat Bilal’in Yeri koyun diğer kısmında yer aldığı için bize daha temiz geldi. Zaten anladığımız kadarıyla en çabuk dolan yer de burası. 30TL gibi bir harcama limiti var. Girişte bu parayı ödeyip bu kadar yiyip içebiliyorsunuz eğer harcayamazsanız bu meblağ işletmede kalıyor. Fiyatlar makul.
2019 güncellemesi-
Tekne fiyatları hala sabit fakat bayram tarifesi midir bilinmez harcama limiti 40 TL olmuş.
Biz bu sene de Delos Beach’i denedik. Beachlerin hepsi hemen hemen birbirinin aynısı.
Derya Beach
Merkezdeki plajların sayısı bir hayli artmış. Bunlardan herhangi birini deneyebilirsiniz. Kaş’ta beachler arasında fiyat-kalite açısından pek farklılık yok. Yine 2019 bayram tarifesinde buraların fiyatı da kişi başı harcama limiti 40-50 TL arasında değişiyor.
Hidayet Koyu/Blanca Beach
Blanca beach Çukurbağ yarımdasında yer alan Hidayet Koyu’nda hizmet veriyor. Denizi tüm Kaş’ta olduğu gibi çok güzel ve berrak. Yüzmesi çok keyifli. Plaja gelince zeytin ağaçlarının gölgesinde oturup kitabınızı okuyabilirsiniz. Frozenları çok lezzetli tavsiye edilir.

Fakat bu beach zaman geçtikçe popüler hale geldiği için zeytin ağaçlarının sayısı azalmaya başlamış. Kaş merkezden araba veya minibüs ile 15 dakikada ulaşım sağlandığı için aramadan gitmemenizi de tavsiye ederim. Yer bulamama durumunda geri dönmek sıkıntılı olabilir. Blanca tesis olarak Limanağzı'ndakilerden daha güzel diyebilirim. Bodrum ve Çeşme hareketli geliyor kafam ses kaldırmıyor derseniz zaten Kaştaki plajlar, özellikle de Blanca, tam siz göre.
Haydi kitapları alıp frozenları yudumlamaya.
Kaputaş
Kaş Fethiye yol hattında devam ederken bir anda yol kenarına yığılmış arabalar ve sıcakta terlikleri asfalta yapışa yapışa yürümeye çalışan insanlar görürseniz bilin ki Kaputaş’a gelmişsiniz.
Biz ulaşımı hep araba ile sağladık, Kaputaş sıcak havalarda toplu taşıma ile ulaşım sağlamak için iyi bir konumda değil. Yol üstünde ve dağların arasında yer aldığı için tavsiyemiz buraya araba ile ulaşım sağlamanız yönünde.
E peki arabayla geldik ama nereye park edeceğiz taa Göcek’e kadar sıra var derseniz de verebileceğim tek tavsiye erken saatlerde gelmeniz olacak. Bakın ama bu güzellik için bu çileye değer.

Mor Not 3: Tavsiyem Kaputaş ve Patarayı uğrama noktası olarak kullanıp tüm gününüzü buralara ayırmamanız önünde ama çok beğendik illa kalacağız derseniz tabii engel olamam. Yiyecek içecek almanız için bir tesis de mevcut.
Mor Not 4: Kaputaş plajına ulaşmak için bir hayli uzuuun merdivenlerden inmeniz gerekiyor. Bu yüzden ananeleri, babaanneleri evde bırakıp gelmenizi öneririm. Yoksa dönüşte önünüzde uzanan merdiven boyunca kafanıza şemsiye yiyebilirsiniz. Aman bu mor notlar bizi neden uyarmadı olmasın sonra.
Ha ben gencim ama yürüyemem bu sıcakta falan derseniz de O KADAR DA DEĞİL YAHU deriz şunu bilesiniz. Bu güzelliğe değer arkadaşlar.. Haydi hop hop…
Patara
Efendim Patara plajı bildiğimiz kadarıyla ülkemizdeki eeeeeen uzun plaj. Zaten gidince anlayacağınız üzere uçsuz bucaksız insan gözünün bitiş noktasını kestirmesinin imkanı yok yani. Biz gittiğimizde deniz biraz dalgalıydı. Fakat kumsalı ve kumu şahaneydi. Şezlonglar paralı ama biz burada denize girmediğimiz için fiyatları öğrenmedik. Sahilde bir de tesis bulunuyor. Burada mola verip bir şeyler atıştırabilirsiniz. Kaputaş’la karşılaştırıldığında Patara’yı illa görün demem ama bir kez gidilebilir.

Mor Not 5: Patara’ya kesinlikle arabayla gidin. Valla başka nasıl gidilir ben de bilmiyorum zaten. Başka yol varsa da bilmek istemiyorum. Zira aynı zamanda bir müze yeri olduğu için tarihi eserlerin arasından plaja ulaşmak için girişte bilet aldıktan sonra bir haaaayli uzun bir yol gidiyorsunuz (araba park yeri için bir bilet aldık fiyatla makul). Maazallah toplu taşıma aracı sizi girişte falan bırakır sonra plaja yürürken vay efendim sıcakta beynimiz haşlandı olmasın.

YEMEK NEREDE YENİR?
MEYHANELER
Üzüm Kızı-Rakı Balık/Şahane manzara
Ruhi Bey- Rakı Balık/Şiirler eşliğinde rakı keyfi
Nereid- Rakı Balık
Zaika-Rakı Balık’tan sıkılanlar için et seçeneği
Yukarıda sıraladığım bu restoranlar Kaş’ın en popüler yerleri. Zaten hangi blogu ya da yer bildirimi uygulamasını açarsanız bu restoranları görmeniz mümkün. O yüzden küçük küçük kelimelerle özetlemekle yetindik. Mor notlar olarak anlatılmayanı anlatmak üzere devam ediyoruz.
Gelos
İtiraf etmek gerekirse burayı araştırdığımız o popüler yerlerin hepsi dolunca keşfettik. Ama iyi ki de keşfetmişiz. Kaş merkezde yer alan bir binanın terasındaki bu tatlı meyhane denenmeye değer.
İstanbul’da restoranlarda istifleme oturmaya ve yanımızdaki masanın sohbetine istemeden de olsa ortak olmaya alıştığımızdan ferah ve birbirine uzak masaları görünce şaşırdık doğrusu. Hizmeti ve müşteriyle ilgilenilme şekli de gayet kaliteli. Arkada çalan müzikler evde çilingir sofrası kursam çalacağım müziklerin aynısı. Dağların arasında, Kaş manzarası eşliğinde güzel müzikle harmanlanan bu meyhaneyi yanınıza sevdiğiniz insanları alarak gidin ve deneyin derim.

2019 güncellemesi-
Gelos da değişmemiş hala ferah ve keyifli ortamını koruyor. Yemekleri arasında aman aman bir lezzet olmasa da rakınızı içip muhabbetinizi edip arkadan gelen pek zevkli müzikler eşliğinde kafa dağıtmak için hala tavsiyelerimiz arasında…
Mor Not 6:
Yemeklere gelince;
-Değişik isimli tanıdık tadlara sahip mezeleri çok güzeldi.
-Yorumlardan beğendili ahtapotu çok okuduk ve deneyelim dedik.Ortalamaydı.
-Güveçte tahin tatlısını çok ama çok severim ama içine biraz fazla limon konulmuştu bana hiç hitap etmedi doğrusu :) Siz de başka bir tatlı deneyin.
Özetle siz mezelerden yürüyün dostlar :)
Oburus Momus
İki senedir gelip önünden döndüğümüz bu cafe yalnızca vejetaryen ürünler sunuyor. Ay bize hitap etmez o zaman demeyin ve mutlaka deneyin!! Yiyip de beğenmediğimiz bir lezzet olmadı ama özellikle tavsiye isteriz derseniz en çok beğenilen ve yorum alan ürünleri falafel ve mantarlı makarnaları (tam adı bu değildi ama menüden anlarsınız J ) Aşağıya da fotoğraf bırakıyorum dostlar. Tatlılardan da meşhur elmalı turtaları kalmadığı için cheesecake denedik o da gayet lezzetliydi.
İçecek olarak da yaz şarabı aldık. (Kırmızı şarap ve gazoz karışımı olan çok ferah bir içecek)

2019 güncellemesi-
2019 Haziran ayında bakalım her şey hala eskisi gibi diye yeniden uğradığımı Oburus Momus bizi mest ederek yine başımızdaki tacını korudu. Bu seferki gidişimizde özel mantarının bitmesi sebebi ile makarna yiyemedik ama bu sefer de mantarlı risottosunu deneme fırsatı bulduk. Yaz şarabı ile birlikte bir güzel götürdük.
E her gün rakı olmaz, burayı deneyin bence çok beğeneceksiniz. Ay canım nasıl kaş çekti yine….
Meydan Cafe

O kadar özenle seçilmiş yerin yanında burayı neden yazdın demeyin. İstanbul’dan geldikten sonra deniz öncesi bir şeyler atıştıralım diye dolanırken yan yana bulunan Kaş’ın meydanı diyebileceğimiz alanda Limanağzı teknelerinin karşısında yer alan cafelerden birini seçip oturduk. Ben (evet oturduktan hatta kalktıktan sonra bile olsa) gittiğimiz mekan güzel midir en çok ne yeniyor diye araştırmayı çok severim. Şansımıza da oturduğumuz bu kafenin hamburgeri çok güzeldi ekmekleri ve köfteleri restoranın kendisi yapıyor. Patatesleri de çok lezzetliydi. Açlık krizi anında çok düşünmeden bir yere oturalım derseniz bir hamburger ve bira molası verebilirsiniz.
Bissst
Şaşıracaksanız ama evet bu mekan da Kaş merkezde yer alıyor. Bu blogu açtıktan sonra edindiğim bir huy da gittiğim yerlerde olabildiğince çok mekanı ziyaret etmeye çalışmak oldu. Bu sebeple de küçücük bir kahve dükkanı olarak gözüken bu tatlı yere de iyi ki kafamızı uzatmışız. Akşamüstü pufidik yastıklarına serilip minicik damında ayaklarınızı uzatıp kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Üstelik bu bloğu takip eden siz şanslı dostlar dışında tanıyan turist ahalisine de pek rastlamadım. Yer bulmanız zor olmayacak.

2019 güncellemesi-
Kaş’ın gittikçe kalabalıklaşmaya başlaması ile birlikte Bisst de bir hayli bilinir hale gelmiş ama halen akşamüstü manzaraya karşı kurulup saçındaki tuz tenine değen güneşle birlikte soğuk bir kahve yudumlamanın zevki aynı.
Espresso ile yapılan kahvenin içine dondurma atılarak oluşturulan Affagoto tavsiye edilir.
Kaş Tava Dondurması
Hani şu storylerde bumerang olarak gördüğünüz renkli rulo şeklinde dondurma var ya işte ona tava dondurması deniyor. Geçen senelerde denediğimiz için yediğimiz yerin adını hatırlamıyorum ama Kaş meydanda diyebilirim. Kime sorsanız gösterir ki sormanıza da gerek yok deniz sonrası akşamüstü saatlerde insanlar önünde sıraya giriyor. Oradan direkt anlarsınız zaten.
Mutlaka deneyin diyemem ama bir kez olsun Kaş klasiklerinden olduğu için denenmeli. Tavsiyem çok fazla meyve koydurmamanız ben aç gözlülüğün kurbanı olup tatlı mı ekşi mi ne olduğu belli olmayan bir tat elde etmiştim. Aman dikkat :)
Gece Hayatı
Kaşta gece hayatı rakı balık üzerine odaklanmış. Canlı müzik eşliğinde bir şeyler içebileceğiniz Echo Bar’a uğrayabilirsiniz. Bir barlar sokağı var biraz karman çorman geldi bize. Bence gerek yok ama çok merak ettik derseniz bir uğrayabilirsiniz.
Manu Cafe Coctails gündüzleri soğuk kahvelerinizi yudumlayabileceğiniz bir kafe geceleri ise daha çok Kaş’ın yerlilerinin uğrak noktası olan hafif elektro müzik çalan bir bar. Bazı geceler sesin çok daha yükseldiği ve insanların iyice oynama havasına girdiği bir mekan. Denenebilir.
Bizim ise kahve içmek için Biiist’ten sonraki ikinci mekanımız. Bardaki yakışıklı İngiliz abi duruyorsa bir hi dersiniz :)
Hadi biraz da siz turlayın bakalım. Yeni mekanlar keşfederseniz buraya yorum bırakmayı unutmayın…
Sıcak sıcak Meis mor notları da çıktı. Sakın kaçırmayın…
Sevgiler….
Comments